Depilacija

Klasična depilacija najčešće je izvođen način uklanjanja neželjenih dlačica. Dlačice se tom metodam uklanjaju iz korijena, što vremenom postepeno smanjuje njihov rast i čvrstoću. Klasična depilacija nije potpuno bezbolna ali i to puno zavisi o tome koliko ste opušteni. Masaža Sara klasičnu depilaciju izvodi voskom, šećernom pastom i kremom uz kozmetičke preparate za pre i posle tretmana.

Ako ste odlučili neželjenim dlačicama stati na kraj, bila to bikini depilacija, brazilska depilacija, depilacija leđa i stomaka, lica, nogu ili ruku, zgodno je imati na umu sledeće: preporuka je da se na depilaciju dolazi svake 4 nedelje jer taj vremenski interval prati rast dlaka. Pre depilacije treba pustiti dlačice da izrastu najmanje 4 mm. Nega nakon depilacije: piling uklanja mrtve stanice kože i omogućava dlakama da lakše izađu na površinu. To sprječava i urastanje dlaka i stvaranje prištića. Piling je preporučljivo raditi 2 – 3 dana nakon depilacije, i zatim 2 – 3 puta nedeljno.

Egipatsku depilaciju (šećernom pastom) je koristila i Kleopatra još u 1. ceku pre naše ere. Egipatska depilacija je posebno preporučljiva za osobe koje imaju osetljivu kožu. Prilikom depilacije šećernom pastom nežno se odstranjuju i odumrle stanice kože zbog čega koža još dugo ostaje svilenkasta i glatka.